Translate
Translate
Meny

Naturvårdsdagen

Foto på bi som sitter på en lavendelblomma.

Fira Naturvårdsdagen i Lysekils stadspark lördagen den 25 augusti med start klockan 11.00.

Ta chansen att lära känna bisamhället som flyttat i in stadsparkens visningsbikupa eller titta på barnteater om pollinering.

Du kan också bygga ditt eget insektshotell, prova på yoga, lära dig mer om fjärilsväxter, titta på naturfilm eller låna naturböcker i mobila biblioteket. Passa samtidigt på att njuta av härlig musik när det blir musikperformance runt om i parken.

Vem vinner holktävlingen?

På Naturvårdsdagen avgörs också den stora holktävlingen där de snyggaste holkarna i Lysekils kommun röstas fram. Det behöver inte bara vara fågelholkar utan även bihotell och fladdermusholkar är välkomna.

Program

Ta del av programmet som du hittar i vår evenemangskalender:

Du får även mer information om Lysekils kommuns arbete med den Gröna strategin,
den nya Översiktsplanen och projektet Se Huset. Besök gärna Havets Hus för att lära mer om havets ekosystemtjänster.

Foton eller filmer från tillfället

Lysekils kommun kan komma att fotografera eller filma från detta tillfälle i syfte att informera om vår verksamhet i våra digitala kanaler som webbplats och sociala medier.

Foton och filmer betraktas som personuppgifter även om inte några namn nämns. Vi vill därför informera dig om vår hantering av dina personuppgifter. Lysekils kommun sparar bilder och filmer i vår server och kommer inte använda dessa i kommersiellt syfte.

Personuppgiftsansvarig nämnd är kommunstyrelsen.

Du har rätt att kontakta oss om du vill att vi tar bort bilden från våra digitala kanaler. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post: registrator@lysekil.se.

Du når vårt dataskyddsombud via e-post : dso.lysekil@jpinfonet.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.