Translate site

Translate

Meny

WWF Earth Hour – Tillsammans för planeten.

grupp människor står på torg med 60 plus skrivet på marken med ljus

På lördag den 24 mars mellan kl 20.30 och 21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation en kampanj driven av Världsnaturfonden.

Earth hour är en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. I år har Earth Hour temat One Planet life, ett hållbart liv på vår enda planet.

Våra livsstilar lämnar stora avtryck på planeten. Bara maten vi äter står för ca en tredjedel av de svenska hushållens klimatavtryck och vår överkonsumtion påverkar djur och natur.

Om alla på jorden levde som i Sverige, så skulle det krävas 4,2 planeter. Men vi har bara en.

Därför behöver vi stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränserna för vad vår enda planet klarar av.

En vecka om fem B:n -bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken.

Det finns mycket som man själv kan göra och tänka på för att ställa om till en hållbarare livsstil. För att förenkla har man delat in tips i temana Bilen – som står för alla resor och transporter, Biffen – maten vi äter, Bostaden – våra hem och andra byggnader, Börsen – vårt ekonomiska sparande och Butiken – prylarna vi köper.

Under den kommande veckan som leder upp till Earth Hour på lördag, kommer vi publicera inspiration och information om de olika temana. Förhoppningsvis leder det till att timmen inte bara leder till reflektion, utan action. För planeten.