Meny

Vi på gården – Odla tillsammans

Var med i vårens odlingsprojekt – vi träffas i Brastad i LysekilsBostäders lokal på Enevägen.

Under våren drar ett nytt odlingsprojekt igång i Brastad. Projektet är en samverkan mellan Arbetarnas Bildningsförbund, Hyresgästföreningen, LysekilsBostäder och Lysekils kommun.

Alla som bor i Lysekils kommun är välkomna att vara med i projektet som kommer att utgå från LysekilsBostäders lokal på Enevägen 28 i Brastad. Tillsammans med de boende startas aktiviteter och odlingsmöjligheter upp i bostadsområdet med utgångspunkt från Enevägen.

Syftet är att öka integrationen, kontakten och gemenskapen genom aktiviteter och möten där alla kan delta.

Boskola och inspirationsträffar för odling

Projektet kommer bland annat att innefatta så kallad boskola. Fokus för boskolan är att bo i hyresrätt, men alla är välkomna att delta, oavsett boendeform. Man kommer även att anordna café, handarbetsträffar och inspirationsträffar för odling.

Gårdsfest i maj

Projektet kommer att börja med öppet hus på tisdagar i mars i lokalen på Enevägen 28 i Brastad. På sportlovet planeras en barnaktivitet i lokalen och projektet kommer att invigas i form av en gårdsfest i början av maj.

Mer information

Om du är nyfiken på projektet är du välkommen att kontakta projektledare Annika Johansson på ABF Lysekil, 0735-17 31 03.