Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Vintercyklist

Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Dags att tänka om! Lysekils kommun är med i projektet Vintercyklist som är ett samarbete med Västtrafik. Målet med projektet är att visa att cykeln är ett bekvämt och effektivt transportmedel under hela året.

Vad innebär det att vara vintercyklist?

Den som söker och blir utvald till en av årets vintercyklister får inte bara chansen att testa på vintercykling, dessutom får vintercyklisten dubbdäck, däckbyte från sommardäck till vinterdäck och en snygg reflexväst. I utbyte åtar sig vintercyklisten att cykla minst tre dagar i veckan under perioden 1 december till 1 mars och rapportera till oss hur vintercykling i Lysekils kommun fungerar.

Vem kan bli vintercyklist?

Projektet riktar sig till den som inte redan cykelpendlar om vintern och har minst en kilometer till arbetet/skolan.

Ansökan är stängd för i år

Välkommen med din ansökan nästa år.

Tillgång till Cykelvägar i Lysekil

Lysekils kommun har en ny cykelplan som antogs 2022 som beskriver kommande planer för utbyggnad av cykelväg. I takt med att cykelbanorna byggs ut vill vi också göra cyklingen mer attraktiv och öka intresset för cykling. Det finns många korta sträckor där det redan är möjligt att välja cykeln i stället i stället för bilen. Vi hoppas att de som kan utnyttjar den möjligheten och tar del av de fördelar som cykling ger som friskluft, motion och ett smidigt sätt att transportera sig.

Kommuner som deltar 2023/2024

Observera att kommunen du tillhör måste ha gått med i projektet för att du ska kunna anmäla ditt intresse.KOmmuner som är med i år är Borås, Falköping, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lysekil, Mellerud, Skövde, Stenungsund, Varberg, Åmål, Öckerö.

 

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kommun@lysekil.se