Meny

Skräpplockning och strandstädning

Här hittar du information om skräpplockning och strandstädning i kommunen.

Håll Bohuslän rent

Håll Bohuslän rent

Det marina skräpet har under de senaste decennierna blivit ett stort och allvarligt problem. Bohuslän och dess långa kustremsa har länge varit särskilt utsatt, och får ta emot flera hundra ton skärp varje år. Nu görs en ordentlig kraftsamling från en rad aktörer som syftar till att göra det lättare för privatpersoner att bidra till minskad nedskräpning. Under premissen ”Håll Bohuslän Rent” görs en rad olika insatser från kommun, region och andra aktörer. Läs mer om projektet och om hållbara upplevelse på Visit Lysekil. Länk till annan webbplats.

I projektet Håll Bohuslän rent har vi tagit fram ett kit med handskar, påsar eller säckar som utrustar dig för att städa en strand. Dessa kan du hämta hos olika aktörer i kommunen där du också kan få information om hur du använder Strandstädarkartan.

Här ser du vilka aktörer som har strandstädar-kit. Länk till annan webbplats.

Strandstädarkartan

Vill du som privatperson, din förening eller företaget du jobbar på organisera strandstädning kan du göra det med hjälp av strandstädarkartan. Ni kan organisera er skräpplockardag i samband med Lysekils skräpplockarvecka, under kusträddardagarna eller under någon annan tidpunkt på året. Mer info hittar ni här:

Strandstädarkartan - strandstäda du också - Västkuststiftelsen Länk till annan webbplats.

Farligt och skrymmande avfall

Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er när ni är ute och strandstädar ber vi er rapportera detta på www.fixamingata.se så kommer vår personal och hämtar upp det.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kontaktcenter@lysekil.se