Meny

Dela sidan på sociala medier

Restaurang- och storköksutbildning - steg 1 och 2

Bild på elever som jobbar i kök

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som arbetar eller önskar arbeta inom restaurang och storhushåll, men även till dig som brinner för matlagning och allt som har med köket att göra.

Utbildningen är både teoretisk och praktiskt upplagd. Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats, studiebesök m.m.

Kursstart: 2018-01-15
Förkunskaper: Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå
Studietakt: Heltid
Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson
Sista ansökningsdag: 2017-12-08


Kurser och poäng

Steg 1

Matlagning 1 -100 p
Hygien - 100 p
Service och bemötande 1 - 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1 - 100 p
Praktik på företag - 1 vecka

Steg 2

Matlagning 2 - 200 p
Matlagning 3 - 200 p
Specialkoster - 100 p
Praktik på företag - 1 dag per vecka hela terminen + 2 hela veckor. Möjlighet till praktik utomlands finns.