Fem frågor till Elisabeth

Foto på Elisabeth Thörnblom.

Elisabeth Thörnblom är ny platsansvarig och turistinformatör på Lysekils Turistbyrå.

I december började Elisabeth Thörnblom som platsansvarig och turistinformatör på Lysekils Turistbyrå. Här svarar Elisabeth på fem frågor om sig själv och sin nya roll.

Vad lockade dig att söka tjänsten på Turistbyrån?

Eftersom jag en gång i tiden arbetade på Lysekils Turistbyrå har jag undermedvetet alltid velat komma tillbaka i någon form, och nu var det helt rätt tid i livet.

Vad kommer du att arbeta med på Turistbyrån?

Information och samordning av vad som händer i kommunen ur våra besökares synvinkel först och främst. Vi är även en kanal för näringslivet ut mot våra besökare.

Vilka frågor är prioriterade för dig så här i början?

Jag är mån om att skapa goda relationer och långsiktigt samarbete med aktörerna inom besöksnäringen i kommunen. Vi har så oändligt mycket att erbjuda året runt och inte bara
sommartid.

I dag letar våra besökare information i främst digitala kanaler, och därför kommer jag arbeta mycket med vår webbplats, www.vastsverige.com/lysekillänk till annan webbplats. Det handlar om att synas på ett bra sätt utan att tappa den personliga relationen med besökarna.

En annan viktig fråga är det kommande behovet av boende för våra gästarbetare på Preemraff. Där vill vi vara en länk mellan de som har boende att hyra ut och gästarbetarna.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag har arbetat inom besöksnäringen i nästan hela mitt yrkesverksamma liv. Efter flera år på Lysekils Turistbyrå, varvat med arbete på Gullmarstrand, flyttade jag i början av 2000-talet till Göteborg. Där arbetade jag med projektet att bygga och marknadsföra skeppet Ostindiefararen Götheborg.

Har varit verksam inom Svenska Ostindiska Companiet i olika roller och tidsintervaller i nästan 10 år. Under samma period har jag också hunnit med att arbeta som projektledare och säljsansvarig inom olika events och konferenser.

Om du fick sammanfatta Lysekils kommun med tre ord – vilka ord blir det då?

Då blir det, vackert, mångfald och hemma.