Kulturveckan vill utvecklas

Foto på ungdomar i teaterföreställning.

Planer på mer kultur för unga och barn under årets kulturvecka i höst.

Planeringsgruppen för kulturveckan har nu haft ett första möte där många nya idéer för att utveckla kulturveckan lyftes. Gruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun.

Inför årets kulturvecka i oktober vill planeringsgruppen utvidga och förnya konceptet och skapa en mer fartfylld, kreativ och yngre känsla under veckan. Bland annat föreslås en dag för enbart barn och ungdomsrelaterad kultur.

Vill bredda konceptet

Kulturveckan fyllde 10 år under 2017 och det firades under en vecka i oktober med ett späckat program med kreativa arrangemang och aktiviteter. Det är ett mycket välbesökt arrangemang och kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson ser fram emot utvecklingen av arrangemanget.

- Kulturveckan är en fantastisk möjlighet för lokala konstnärer, artister och kreatörer att visa upp sig. Det lokala engagemanget vill vi ta fasta på och stärka, men vi vill också bredda konceptet och bjuda in aktörer utifrån. Det kan vara till exempel teateruppsättningar,
föreläsare eller workshops inom olika områden som gör att utbudet breddas.

Vi vill att folk får upp ögonen för kulturen och väljer att besöka Lysekils kommun för att ta del av kultur på alla möjliga sätt, säger Johanna.

Foto på kulturveckans planeringsgrupp.

Planeringsgruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun. I början av januari hade gruppen sitt första möte inför höstens kulturvecka.