Lysekil Women’s Match invigd

Rebecca Röström uppträder.

Seglarveckan invigdes med underhållning, presentation av seglarna och kanonsalut. Lysekils kommun finns på plats i evenemangsområdet under veckan.

Rebecca Röström var konferencier under invigningen som fick flyttas inomhus på grund av den hårda vinden. Tillsammans med sin bror inledde Rebecca med att sjunga ”Jag hade en gång en båt”. Gruppen ”Ett gram grus”, som fick Lysekils kommuns kulturstipendium 2016, uppträdde med egenskriven musik.

De tävlande lagen presenterades och ett par av skepparna blev intervjuade från scen. Kommunalråd Jan-Olof Johansson fick äran att förklara seglingarna öppnade vilket firades med kanonsalut.

Seglartävlingen Lysekil Women’s Match pågår till och med den 13 augusti och Lysekil är värdstad för tävlingen.

Dela med dig i vårt tält

Lysekils kommun kommer att finnas på plats i evenemangsområdet under veckan när seglingarna pågår. Där vill vi veta vad som är viktigt för dig i framtidens kommun. Det gäller både dig som bor här och dig som besöker oss.

Dina tankar blir ett värdefullt underlag i arbetet med ny vision och ny översiktsplan för Lysekils kommun.

Besök oss i tältet och dela med dig av dina funderingar, antingen via vår webbenkät, sociala medier eller med hjälp av kylskåpspoesi. Vår webbenkät hittar du här på vår webbplats och dina inlägg på sociala medier märker du med #Lysekil2030.

Två av medlemmarna i gruppen ett gram grus uppträder.

Två av medlemmarna i gruppen "Ett gram grus" som fick årets kulturstipendium.

Intervju med skeppare Johanna Bergqvist.

Skeppare Johanna Bergqvist var en av dem som intervjuades från scen.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson förklarade tävlingarna öppnade.