Meny

Dela sidan på sociala medier

Information kring midsommardagens crusing

Crusing i lysekil

På midsommardagen är det åter igen dags för cruising i Lysekil, på grund av den stora mängd besökare vi får denna dag tillsammans med alla bilar som visar upp sig på gatorna så kommer de blir stora trafikstörningar under dagen.

Vi räknar med att de börjar bli svårare att ta sig fram i trafiken redan vid 10 – 11 tiden på förmiddagen och att de kommer vara som värst runt 15-16 då trafiken helt kan stå stilla i perioder.

Gratis parkeringsplatser

Nytt för i år är att de finns gratis parkering vid gamla COOP, Dalskogen/Gullmarsbaden i Lysekil. Därifrån man sedan kan ta en kostnadsfri P-buss ner till centrum. På grund av trafiken kommer bussen denna dag endast gå till Järnvägsgatan innan den vänder upp igen. Bussen kommer gå löpande mellan 10:00 och 18:00 men på grund av ändrad rutt och trafikförhållanden kommer tidtabellen inte gälla denna dag.

Denna möjlighet kommer finnas i Lysekil fram till den 14 augusti och är ett pilotprojekt som innebär att alla som vill till Havets Hus eller centrala Lysekil nu slipper krångla med att hitta parkeringsplatser och betala dyra avgifter

Även västtrafiks bussar kommer stanna vid Järnvägsgatan på lördag. Dessa bussar kommer hålla tidtabellerna så gott det går. Se västtrafiks hemsida får mer information.

Tänk på att visa varandra hänsyn i trafiken så vi alla kan njuta av denna underbara dag i Lysekil.

Till nyheten finns en bifogad karta över hur crusingen går, skulle du på grund av någon funktionsnedsättning inte kunna ta del av informationen i denna karta är du välkommen att kontakta kommunen för att få hjälp med en förklaring.