Riksteatern Väst

Pojke som tittar fram bakom ett teaterdraperi.

Riksteatern Väst besöker Lysekil Centrum Lab onsdagen den 18 april.

Onsdagen den 18 april kommer Agneta Blomqvist från Riksteatern Väst till Lysekil Centrum Lab klockan 16.00 till 17.00.

Agneta kommer att berätta om föreningens regionala arbete och hur den lokala föreningen i Lysekil fungerar.

Riksteatern Väst är en av landets 21 regionala teaterföreningar och är samverkansorgan för 32
lokala teaterföreningar och nio anslutna kulturorganisationer i Västra Götaland.

Nå nya publikgrupper

Riksteatern utvecklar metoder för att nå nya publikgrupper tillsammans med riksteaterföreningarna och andra organisationer.

Under 2017 tog Riksteatern, i samverkan med den Arabiska Teatern och Lysekils kommun, en av världens mest populära berättelser på arabiska till Lysekil. Föreställningen ”Den lille prinsen” spelades på arabiska och översattes till svenska med hjälp textmaskin.

Vid besöket på Lysekil Centrum Lab finns samhällsguide Rami Tobji på plats. Rami talar
svenska, engelska och arabiska.

Frågor

Vid frågor kontakta Agneta Blomqvist som är regional ordförande via e-post agneta.blomqvist@riksteatern.se eller telefon 070-3776583.