Kom och ”Fika med fiskar” på Havets Hus

Foto på familj som tittar på fiskar på Havets Hus.

Foto: Andreas Olsson

Om du missade första omgången av Fika med Fiskar finns nu en chans till.

Söndagen den 20 november bjuder Havets Hus, i samarbete med Lysekils kommun in till höstens andra omgång av ”Fika med fiskar” på Havets Hus – en presentation om havets ”allemansvett”.

Fokus under dagen är vad man får och inte får göra med våra hav, lite allemansvett och allemansrätt i havet.

Fri entré för kommunens familjer

Lysekils kommun bjuder alla kommunens familjer på fri entré. Det enda som krävs är att barnen visar upp sitt skolårskort på Havets Hus så får de vuxna följa med in utan extra avgift.

Går ditt barn i förskolan och ännu inte har fått ett kort? Säg till i entrén när ni kommer så löser vi det.

Välkomna!

Dagsprogram söndagen den 20 november

10.30 Vårt hav, allas rätt att ta hand om.
En guidning om allemansrätt och  allemansvett i havet och dess närhet. Guidningen avslutas med en gemensam fika.

11.00 Barnen matar i dagens akvarium.

11.30 Vårt hav, allas rätt att ta hand om.
En guidning om allemansrätt och allemansvett i havet och dess närhet. Guidningen avslutas med en gemensam fika. Tolk på somaliska.

12.00 Omvänt fiske vid läppfiskakvariet.

12.30 Vårt hav, allas rätt att ta hand om.
En guidning om allemansrätt och allemansvett i havet och dess närhet. Guidningen avslutas med en gemensam fika. Tolk på arabiska.

13.00 Guidning vid plattfiskakvariet.

13.30 Vårt hav, allas rätt att ta hand om.
med en gemensam fika. Tolk på dari.

14.30 Vårt hav, allas rätt att ta hand om.

15.00 Filmvisning om småfläckig rödhaj.

Med reservation för ändringar. Fikat samt alla aktiviteter är gratis.