Meny

Dela sidan på sociala medier

Bildarkiv

svartvitt foto över lyskeils kyrka

I kommunarkivets bildarkiv kan du bläddra bland eller söka efter äldre fotografier från Lysekil med omgivningar.

I databasen finns fotografier med motiv som till exempel, stadsmiljöer, människor, naturmiljöer, fiskindustri.

Använd fritt men ange källa

Du kan skriva ut eller spara ner de lågupplösta bilderna om du så önskar. De får användas fritt för privat bruk och för icke kommersiellt ändamål förutsatt att du vid publicering anger ”bildkälla: Lysekils kommunarkiv/fotograf”. För att få en högupplöst bild, kontakta bildarkivet@lysekil.se

Hitta bilder

Du kan hitta bilder på olika sätt i databasen, via:

  • Fritextsökning
  • Vänstermeny (t.ex. ämne, årtionde, stadsdel)
  • Avancerad sökning

Kommentera bild

För samtliga bilder finns möjlighet att skicka in rättelser och kompletteringar. Välj ”kommentera bild” i ”bildinformation” under respektive bild. Rättelser och kompletteringar sker löpande så snart vi hinner!

Upphovsrätt och personuppgifter

Vissa personuppgifter förekommer i bildarkivet. Vid val av bilder har vi valt sådana som inta kan anses kränkande. Skulle du förekomma på bild eller i text och inte önskar detta, kontakta oss så tar vi bort uppgiften.

Fotosamlingar

I kommunarkivet finns två stora fotosamlingar. Dels fotografier som kommer från AB Ekstrands foto och dels från fotograf Ragnar Bergman. Bergman fotograferade under åren 1952-1990 och överlämnade ca 9 000 bilder till kommunarkivet. Det är nu en mindre del av dessa fotosamlingar som börjar publiceras på webbplatsen.