Meny

Dela sidan på sociala medier

Feriearbete

En collagebild bestående av fyra olika arbestområden i kommunen.

Lysekils kommun och de kommunala bolagen erbjuder feriearbete för dig som slutar på årskurs ett eller årskurs två på gymnasiet.

Du som slutar på årskurs ett eller årskurs två på gymnasiet kan söka feriearbete inom Lysekils kommun.

Att arbeta för en kommun innebär att man arbetar för kommunens invånare och ser till att samhället fungerar. För att lyckas med det krävs olika yrken som gör olika saker. Vi har därför feriearbete inom flera områden som förskola, fritidshem, vård, turism, administration, underhåll och skötsel av grönområden.

Feriearbete är en typ av sommarjobb och du kommer ha enklare arbetsuppgifter och jobbar tillsammans med ordinarie personal. Feriearbete är ett bra sätt att få erfarenhet av arbetslivet samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Så fungerar det

Feriearbetsplatserna kommer att lottas ut mellan alla som söker och man måste vara folkbokförd i Lysekils kommun för att ansöka.

Arbetet är på heltid under veckorna 25 till 27 eller veckorna 30 till 32. Varje period erbjuder vi 25 platser inom Lysekils kommun och de kommunala bolagen LysekilsBostäder AB, Havets Hus i Lysekil AB, LEVA i Lysekil AB och Lysekils Hamn AB.

Man kan bara söka ferieplats för en av perioderna.