Invigning av Lysekils stadspromenader

Foto från Lysekils stadspark när författare Vivecka Lärn inviger.

Författaren Viveca Lärn fick äran att inviga Lysekils stadspromenader.

Viveca Lärn berättar om sina smultronställen.

Lysekil har sedan tidigare haft ett antal stadspromenader med olika promenadslingor genom staden. Både markeringarna och kartmaterialet har med tiden blivit slitet och därför varit i
behov av upprustning.

Via projekt Urban Platsinnovation har Lysekils kommun och Turistbyrån har tillsammans uppdaterat promenaderna för att öka tillgängligheten och få med fler delar av Lysekil. Varje
promenad har nu sin egen färg och sin egen symbol.

Gå på tipspromenad

Under sommaren finns möjlighet att gå på tipspromenad via stadspromenaderna med start vid Turistbyrån. Tipspromenaden finns både på svenska, engelska och arabiska . Det finns också en barntipspromenad med skojiga äventyr och uppdrag längs vägen.

Viveca Lärns smultronställen

Stadspromenaderna invigdes av författaren Viveca Lärn i samband med nationaldagsfirandet i stadsparken. Viveca Lärn delade med sig av sina smultronställen längs med de olika
promenaderna.

Om Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare. Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum.

Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation finansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge och pågår till och med september 2018.