Djuphamn i Brofjorden

Foto över Brofjorden.

Ingen fortsättning på den kinesiska intresseförfrågan om en containerhamn i Brofjorden.

Lysekils kommun kontaktades i höstas av konsulter som representerar ett kinesiskt företag. Konsulterna ville undersöka intresset och förutsättningarna för en eventuell containerhamn i Brofjorden.

För att få mer information bad Lysekils kommun att få svar på ett antal grundläggande frågor och konsulterna skulle återkomma i början på februari.

Inte aktuellt att gå vidare

Lysekils kommun har nu kontaktats av konsulterna och fått information om att de kinesiska investerarna tagit beslut om att avbryta projektet. Orsaken ska vara den negativa uppmärksamhet som intresseförfrågan har fått i media och på sociala medier.

Konsulterna kommer därför inte att färdigställa och presentera frågeunderlaget som Lysekils kommun bad att få svar på.

För Lysekils kommuns del innebär detta att kommunen inte får svar på de frågor som ställts och att det därför inte finns någon anledning för kommunen att gå vidare med frågan.