Meny

Dela sidan på sociala medier

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Foto av kockar som lägger upp efterrätt på tallrikar.

Är du intresserad av mat och människor? Vill du jobba i en bransch där högt tempo, service, flexibilitet och teamwork är ledord? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet för dig.

Möjliga yrken efter Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  • Kock
  • Bartender
  • Barista
  • Hovmästare
  • Servitör/servitris

Programmet passar för dig som gillar att laga mat, arbeta i grupp, lära känna andra matkulturer och är intresserad av att veta hur livsmedel produceras och hanteras. På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du även lära dig att servera kunder och att känna på branschens höga tempo.

Möjlighet till APL utomlands

Du får en verklighetsanpassad utbildning hos oss och APL (Arbetsplatsförlagt lärande) på många bra restauranger, inte bara i Lysekil, utan också runt om i Sverige. Det finns även möjlighet att göra sin APL utomlands då vi har utbyte med skolor i bland annat England.

Lärarna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet arbetar för att du ska nå dina mål och för att din tid på här på Gullmarsskolan ska bli så positiv som möjligt.

Inriktning mot det maritima

Vår inriktning är kök och servering, med inriktning mot det maritima. Vi kan erbjuda paket med bageri och konditori om du har intresse för det.

Se filmen "Världens jobb" 

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv. 

Här kan du se "Världens jobb" - Visitas film om jobb efter Restaurang- och Livsmedelsprogrammet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp Visita

Kurser och poäng

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5, 100 p
Historia 1a1, 50 p
Idrott och hälsa 1, 100 p
Matematik 1a, 100 p
Naturkunskap 1a1, 50 p
Religionskunskap 1, 50 p
Samhällskunskap 1a1, 50 p
Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1, 100 p

Programgemensamma ämnen

Hygien, 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p
Branschkunskap inom restaurang- och livsmedel, 100 p
Service och bemötande 1, 100 p

Inriktningar

Kök och servering
Mat och dryck i kombination, 100 p
Matlagning 1, 100 p
Servering 1, 100 p

Programfördjupning Kök och servering
Barteknik, 100 p
Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p
Specialkoster, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Matlagning 3, 200 p
Servering 2, 200 p

Individuellt val - 200 p

Gymnasiearbete - 100 p